Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bélrendszer

 

"A HALÁL a belekben lakozik! "

/ Hippokratesz/

 

 

Egy következtetést tudunk levonni: ahhoz, hogy megszabaduljunk a betegségektől vagy azok kialakulásától, azok megelőzéséhez legelőször ki kell tisztítani a szervezetből minden salakot, mérget , toxint, nehézfémeket, parazitákat és székletkövet.

 

Általános szabály, hogy mindig a bélrendszer tisztításával kell kezdeni, azután már más szerveket is tisztíthatunk.

 

Nem szabad tisztítást végezni, ha akut betegség van jelen (pl. láz, komoly nőgyógyászati probléma, stb). Az ősi kínai orvoslás elvei szerint a tisztítást az adott szerv és meridián maximális feszültsége óráiban kell végezni, jelen  esetben a bélrendszernél reggel 5-7 óra között. Lásd: biológiai óra.

 

biologiai-ora.jpg

 

Ahhoz, hogy a szervezet minél kevesebb hasznos anyagot veszítsen és tudjon tisztulni, a bélrendszer tisztítása mellett hozzá kell szoknunk rendes mennyiségű és minőségű vízfogyasztáshoz.

A vízmennyiség naponta: testsúly kg x 3 dl víz ( pl- 70 kg esetén 2,1 liter/nap ), melynek nagy részét 15 és 19 óra között kell meginni, mert ez a húgyhólyag és a vesemeridián maximális aktivitásának az ideje. Magas vérnyomásban vagy vesebetegségben szenvedő embereknél ez az adag csökkenthető.

 

Több figyelmet szenteljünk a higiéniának, mert a salakanyagok nem csak a vizelettel és a széklettel távoznak, hanem a bőrön keresztül is.

Javasolt minden reggel és este a fogmosás előtt megtisztítani a nyelvet kanál vagy speciális kaparó segítségével. Minden lehúzás után a kanalat ki kell öblíteni.  10 g lepedék = 1 kg salak.

 

Ugyancsak rendkívüli hatású, ha hidegen sajtolt, lehetőleg vegyszermentes olajjal öblögetünk reggelenként, ún. olajrágási technikával. Ennek részletesen utána tudsz nézni az interneten. Amennyiben valamelyik olajra intoleráns vagy, figyelj oda, mert szájon keresztül igen gyorsan és nagy hatékonysággal szívódnak fel az anyagok.

Ezután jöhet a vastagbél kitisztítása, amelynek leghatékonyabb módja a beöntés. Ezt rendkívül körültekintően kell elvégezni, a leginkább bevált módozat Dr. Török Szilveszter professzor úr által kidolgozva az interneten megtalálható.

 

Ugyancsak rendkívüli hatékonysággal bír Hatvani Galina természetgyógyász által javasolt ún. " Egészségterv 4 lépésben" elnevezésű program.

 

Az ősi kínai orvostudomány szerint a szervezetet évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel kell tisztítani.

 

Ha nem érezzük, hogy kellőképpen megtisztultunk, kezdjük elölről az egészet. A tisztítást addig kell végeznünk, amíg nem jutunk eredményre, melynek jelei: napi többszöri széklet, vizenyők eltűnése, érezhetően jó közérzet.

 

A belek kitisztítása olyan a testnek, mint a tavaszi nagytakarítás az otthonunknak. Rendkívüli hatása miatt esetleges betegségek valós gyógyításához elengedhetetlen.

 

 

LETÖLTHETŐ ANYAGOK:

 

DR. Török Szilveszter professzor

Hatvani Galina természetgyógyász