Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bélrendszer

 

"A HALÁL a belekben lakozik! "-I.

/ Hippokratesz/

 

 

Egy következtetést tudunk levonni: ahhoz, hogy megszabaduljunk a betegségektől vagy azok kialakulásától, azok megelőzéséhez legelőször ki kell tisztítani a szervezetből minden salakot, mérget és székletkövet.

 

Mindig a bélrendszer tisztításával kell kezdeni, azután már más szerveket is tisztíthatunk.

 

Nem szabad tisztítást végezni, ha akut betegség van jelen (pl. láz, komoly nőgyógyászati probléma, stb). Az ősi kínai orvoslás elvei szerint a tisztítást az adott szerv és meridián maximális feszültsége óráiban kell végezni, jelen  esetben a bélrendszernél reggel 5-7 óra között.

 

Ahhoz, hogy a szervezet minél kevesebb hasznos anyagot veszítsen és tudjon tisztulni, a bélrendszer tisztítása mellett hozzá kell szoknunk rendes mennyiségű és minőségű vízfogyasztáshoz.

A keleti orvosok szerint egy felnőtt embernek annyi liter vizet kell innia naponta, ahányszor 20 kg a testsúlya. A vízmennyiség nagy részét 15 és 19 óra között kell meginni, mert ez a húgyhólyag és a vese meridiánjainak a maximális aktivitásának ideje. Magas vérnyomásban vagy vesebetegségben szenvedő embereknél ez az adag csökkenthető .

 

Több figyelmet szenteljünk a higiéniának, mert a salakanyagok nem csak a vizelettel és a széklettel távoznak, hanem a bőrön keresztül is.

Javasolt minden reggel és este a fogmosás előtt megtisztítani a nyelvet kanál vagy speciális kaparó segítségével. Minden lehúzás után a kanalat ki kell öblíteni. Dupla hatást érünk el, ha masszírozzuk a belső szerveinket és eltávolítjuk a lepedéket. 10 g lepedék = 1 kg salak.

 

Ugyancsak rendkívüli hatású, ha hidegen sajtolt olajjal öblögetünk reggelenként, ún. olajrágási technikával. Ennek részletesen utána tudtok nézni az interneten.

 

Az ősi kínai orvostudomány szerint a szervezetet évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel kell tisztítani.

 

Ha nem érezzük, hogy kellőképpen megtisztultunk, kezdjük elölről az egészet. A tisztítást addig kell végeznünk, amíg nem jutunk eredményre, melynek jelei: napi többszöri széklet, vizenyők eltűnése, érezhetően jó közérzet.

 

Mindenkinek javaslom Prof. Dr. Török Szilveszter által kidolgozott és leírt vastagbél tisztítási módozatot!