Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Félelmeink egyszerű elengedése

 Köszönet és hála Sarkadi Krisztának és a "Csodák tanításának" !

 

1. Fogalmazd meg, mi az, amit érzel!

Ez a folyamat minden érzésre használható, amiről úgy tapasztalod, hogy elválaszt saját, belső harmóniádtól. Mivel az én meggyőződésem szerint minden, negatívnak észlelt érzelem mélyén a félelem rejlik, ezt választottam példának. Tehát, amikor megnevezed, amit érzel, az így hangzik: Félelmet érzek.

2. Tudatosítsd a valóságot – mondd ki hangosan az alábbiakat!

• Nem félek, hanem megfigyelem a félelmet.
• Megfigyelem, ahogy a félelem gondolatok formájában megjelenik. Anélkül teszem ezt, hogy hinni kezdenék ezekben a gondolatokban. 
• Megfigyelem, ahogy a félelem képek formájában megjelenik. Anélkül teszem ezt, hogy elvesznék ezekben a képekben. 
• Megfigyelem, ahogy a félelem belső hangok formájában megjelenik. Anélkül teszem ezt, hogy törődnék azzal, amit ezek a hangok mondanak. 
• Megfigyelem, ahogy a félelem testi érzetek formájában megjelenik. Anélkül teszem ezt, hogy eluralkodnának rajtam ezek az érzetek.

3. Kérdezz!

Most engedd el a gondolatokat, a képeket és a hangokat, és fordulj teljes figyelmeddel a tested érzetei felé. Keresd meg a testedben a helyet, ahol a félelem lakozik, és küldj oda szeretetet és áldást. Eközben légy gyengéd – ne akard megváltoztatni a félelmet. Ne akard megszüntetni. Egyszerűen csak áldd meg szeretetteli tudatosságoddal. Kapcsolódj össze a félelemmel – a testedben azzal a ponttal, ahol ráleltél –, és kérdezd meg tőle: Mire van most a leginkább szükséged?

4. Figyelj, és halld meg a választ!


 

  •  

Nyisd meg az érzékeidet, és hangolódj rá a válaszra, ami érkezik. Lehet, hogy szavak, lehet, hogy képek, lehet, hogy érzések formáját veszi fel. Egyszerűen csak figyeld meg, bármilyen alakot is öltsön.

isteni-enek-talalkozasa.jpg

 

Tudod, ahogy Elizabeth Gilbert is írja Ízek, imák, szerelmekcímű könyvében:

„Aztán egy hangot hallottam. A saját hangomat hallottam, ahogy önmagamból szólított meg. De még sohasem érzékeltem ilyennek. Tökéletesen bölcsen és nyugodtan csengett, tele részvéttel. Ilyen lenne a hangom, ha az életben csak szeretetet és bizonyosságot ismernék. A hang azt mondta:  
– Menj, feküdj le, Liz!
Felsóhajtottam. Abban a pillanatban nyilvánvalóvá vált, hogy ez az egyedüli megoldás. Semmilyen más választ nem fogadtam volna el. Az igazi bölcsesség abban áll, hogy az egyetlen lehetséges választ kapjuk bármely pillanatban. Azon az éjjelen a lefekvés volt az egyetlen lehetséges megoldás.”