Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mellrák rendkívül hatékony gyógyítása

 

Ha rákérintett vagy, akkor ezt olvasd el: Rák saját tapasztalat

Az artemisinin az egynyári üröm(artemisia annua) hatóanyaga . Több évvel ezelőtt a malária gyógyítására már használták Kínában.  Hatásaának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben és a maláriával ferőzött sejt jóval magasabb vastartalmú, mint az egészséges sejtek. Az artemisininről mára a tudósok bebizonyították, hogy ez a csodálatos növény éppen olyan hatásos a rák elleni küzdelemben is.

Tudományos kutatási cikkekből

Minden rákos sejtnek szüksége van többlet vasra, hogy szaporodni tudjon. Más szóval a rákos sejteknek sokkal magasabb a vas koncentrációja, mint a normál sejteknek.  A vizsgálat során a kutatók a rákos sejtekben külső vas bevitellel maximális koncentrációra növelték a vastartalmat, majd artemisininnel kezelték azokat.  Az eredmények azt mutatják, hogy artemisinin elpusztítja a rákos sejteket.

(US Patent Document 5,578,637, University of Washington, inventors Dr H.Lai and Dr NP Singh, November 26 1996.)

Az emberi leukémia

Egy másik vizsgálatban, Dr. Lai megjegyezte, hogy még lenyűgözőbb eredményeket értek el leukémiás sejteken. Megemlítette, hogy a rákos sejtek nagyon gyorsan néhány órán belül elpusztultak holotransferrin( vas) és dihydroartemisinin (egy vízben oldódó formában artemisinin) hatására.

(H.Lai and NP Singh, Selective Cancer Cell Cytoxicity from Exposure in Dihydroartemisinin and Holotransferrin, Cancer Letters, 91:41-46, 1995)

55 féle rákos sejt vizsgálata

Ennek a csodálatos gyógynövénynek hatását 55 féle rákos sejten megvizsgálták. Megállapítást nyert, hogy a leghatásosabb leukémia, vastagbélrák esetén, hatásos melanóma, mellrák, prosztatarák, idegrendszeri és veserák esetén. Azt is megállapították, hogy hatása megegyezik az eddig használt kemoterápiák hatásával a rákos sejtek pusztítását illetően, de minden mellékhatás nélkül.

(Efferth et al, Anti-Malaria Drug is Also active against cancer, Int'l Journal of Oncology, 18;767-773,2001.)

EMLŐRÁK


Ez a gyógynövény citotoxikussá válik vas jelenlétében.  A rákos sejtek vasfelvétele jóval nagyobb a normál sejtekhez képest, ha holotransferrinnel(vassal) kezeljük őket. A mellrák sejtjeinek felszínén 5-15-ször több transzferrin receptor van, mint a normál emlő sejteken. Egy közelmúltban készült tanulmányban mind a mellrákos sejtek, valamint a normál sejteket befecskendezték artemisininnel. Az eredmények azt mutatták, hogy artemisinin ténylegesen megölte a sugárzásrezisztens emlő rákos sejteket is in vitro.  Ugyanakkor a hatás az egészséges sejtekben minimális volt.

(NP Singh and H Lai, Selective toxicity of dihydroartemisinin and holotransferrin toward human breast cancer cells. Life Sciences, 70:49-56,2001)

Emberi gége rák kezelése

Ebben az esetben a beteg artesunate injekciót és tablettát kapott egy kilenc hónapos időszakban.  Tumora jelentősen csökkent, mintegy 70 százalékkal mindössze két hónapos kezelés után.  Ez kezelés valójában meghosszabbította életét, és javította az életminőségét.  Ismét bizonyította az artemisinin  csodálatos tulajdonságait a rákos sejtek elpusztítását illetően.

(Singh and Verma, Case report of a laryngeal squamous cell carcinoma treated with artesunate, Archive of Oncology, Vol 10(4), 279-80, 2002)

Artemisinin toxicitása

Az artemisinint nagytestű emlősöknek, majmoknak adták 292 mg / ttkg adagban, 1-3 hónapig, Ekkor nem mutatott semmilyen toxicitást a készítmény.

(Journal of Traditional Chinese Medicine 2(1) : 31-36, 1982)


Egészséges önkénteseken végzett vizsgálatok


A farmakokinetikai vizsgálatokon 250 mg tabletta artemisin és artesunate tablettát használtak. Mindkét formáját a tablettának jól tolerálták, és nem voltak negatív mellékhatások.

(Benakis et al. Pharmacokinetics of artemisinin and artesunate after oral administration in healthy volunteers. American Journal of Tropical Medicine Hyg, Jan;56(1): 17-23, 1997)

Összegzés az artemisinin rákra gyakorolt hatásáról

Az Artemisinin nevű "étrend kiegészítő" az egynyári üröm(artemisia annua) hatóanyaga kapszulázva.  Ezt növénykivonatot a malária kezelésére használják. Az artemisinin a magas vastartalmú sejteket pusztítja el. A maláriával ferőzött sejtek ilyenek.

Kutatások alapján bizonyos rákos sejtek szintén nagyon magas vas tartalommal bírnak, különösen, ha plusz vasat adagolunk a szervezetnek. Így az Artemisinin elpusztíthatja ezeket a rákos sejteket is, indukálva bennük a progarmozott sejthalált. Erre a nyilvánvaló párhuzamra jött rá Dr. Henry Lai És Dr. Narenda P. Singh.

Atremisinin kutatások

Dr Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, két kutató a Washington Egyetemről igen bíztató laboratóriumi teszt-eredményt közölt 2001 végén, amit a Life Sciences jelentetett meg. Az "egynyári üröm" szirmaiból, leveleiből készített artemisinin-kivonat 8 óra alatt a laboratóriumi minták mellrákos sejtjeinek 3/4-ét szétroncsolták, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha elötte holotransferrin-nel (vas tablettával) kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Egy osteosarcoma-ban (egy bizonyos csontrák) szenvedõ kutyán is kipróbálták ezt a terápiát. A kutya igen előrehaladott fokú rákja már meggátolta abban, hogy keresztül tudjon sétálni a szobában. 5 napos kezelés múltán a kutya teljesen rendbejött, dr. Lai szerint, és 2 év múltán is életben volt, a rák nem újult ki rajta.

A kutatók abból indultak ki, hogy a maláriával fertőzött és a rákos sejtek közötti hasonlóság abban áll, hogy vastartalmuk megnő, ezért egy maláriánál bevált szer, ami a vastartalmú sejteket roncsolja, a ráknál is sikeres lehet. Számos más korábbi tanulmány kapcsolta már össze a rákot és a megnövekedett vastartalmat. Ralph Moss, a "Healing Choices" riportok szerzője rámutat, hogy az általa említett tanulmány szerint a rosszindulatú mellrákos szövetekből háromszor annyi vasat lehetett kivonni, mint a jóindulatúakból. A mellrákos betegek 88 %-ánál kimutatható volt a megnövekedett vastartalom. Az egynyári üröm leveleibõl kivont artemisinin, illetve az azzal rokon dihydroartemisinin(artesunate) és artemether képes viszonylag gyorsan és szelektíven a rákos sejtek szétroncsolására, feltéve ha azok vastartalma nagy.

Csak a mellrák?

A kutatás elsősorban a mellrák ellen irányult, mert a San Francisco-i Mellráksegítő Pénzalap finanszírozta a kutatást. Dr. Lai viszont egy későbbi interjúban beszámolt arról, hogy a szer más rákos szöveteknél is eredményesnek bizonyult, amennyiben előtte vastartalmukat megnövelő transferrin receptorokkal (holotransferrin-nel) kezelték meg. A professzor szerint a rákos sejtek rendszertelen sejtosztódásához nagyobb vastartalmat igényelnek, mint az egészséges sejtek. A kiindulásként vizsgált mellrákos sejtek például 15-ször több transferrin befogadó képességűek a normál sejtekhez viszonyítva. Minél súlyosabb formájú és gyorsabban szaporodó rákos sejteket véve alapul, általában annál nagyobb a vastartalmuk, és ennélfogva annál könnyebben pusztíthatóak artemisinin-nel. Ennek alátámasztására dr. Lai felhozta, hogy két igen veszélyesnek tartott rákfajta pl. a hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetére hatásosabbnak bizonyult ez a módszer, mert azokra a sokkal gyorsabb sejtosztódás és mégjobban megnövekedett vastartalom a jellemző. Egy újkeletű kísérlet szerint az ilyen sejtek elpusztításához fele annyi idõ kellett csak, összesen 8 óra. Itt is az egészséges sejtek szinte teljesen érintetlenek maradtak.

Az artemisinin adagolása még nem eldöntött

A külföldi kutatások szerint vas tablettával kell kombinálni a szedését. Néhány napi vas tabletta bevitel után, néhány napig a lenti készítmények valamelyikét javasolják szedni. Az étkezésektől elkülönítve szükséges bevenni, mivel minden vastartalmú étel rontja a készítmény hatásfokát.

Még sajnos nincs Magyarországon forgalomban.
Három féle artemisin vegyületet létezik: az Artemisinin (pl. Hepalin 100), az Artesunate (Hepasunate 50)  és az Artemether (pl. Hepamether). Az Artesunate vízben oldódik és az Artemeter zsírban oldódik. A zsírban oldódó vegyület át tud lépni a vér-agy gáton, így az idegrendszer központját is képes elérni és sokkal lassabban ürül ki a szervezetből. Kutatások szerint a három készítményt felváltva kell alkalmazni.

Az adagolás még nem eldöntött. Napi 100-1200 mg hatóanyagot szoktak legtöbbször alkalmazni. Megállapították, hogy a növelt adagolásnál a gyomor felszívóképessége már néhány napos artemisinin kúra alatt is jelentősen csökken. Kisebb adagok esetén is csökken a felszívódás, de ekkor nem olyan mértékben. Ezért r. Lai szerint a szer alkalmazása alatt gyógyszermentes időszakokat kell tartani.

Ha rákérintett vagy, akkor ezt olvasd el: Rák saját tapasztalat

Reméljük mielőbb rákgyógyszerré minősítik az artemisinint.

Külföldi oldalak

Megrendelhető, mint táplálékkiegészítő:

http://www.hepalin.com/

http://www.myvitanet.com/index.html

Gooogle fordítóval lefordított angol nyelvű oldalak:

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://artemisinin.pbworks.com/&ei=pGk4S6u_FIqC_Aas6MDcDg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CCIQ7gEwBA&prev=/search%3Fq%3Dhepasunate%2Bbuy%26hl%3Dhu%26num%3D100

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.mwt.net/~drbrewer/canart2.htm&ei=xvQ4S_SHJYbK_gbso5SGCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&ved=0CB4Q7gEwAw&prev=/search%3Fq%3Dartesunate%2Bcancer%26hl%3Dhu%26num%3D100%26newwindow%3D1

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.mwt.net/~d...

forrás: www.zoldhaz.info