Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudatalatti hatalma

 

elet-viraga.jpg

 

 

A tudatalattiról megannyi szakirodalom tanít sok - sok információt. Abban megegyeznek ezek a tanítások, hogy kevésbé élünk a mindannapokban a tudatalattink fantasztikus lehetőségeivel.

"Milyen képed, milyen érzéseid vannak most önmagadról?"

Létünk minden porcikája ezt az érzést fejezi ki. Vitalitásunk, testünk, pénzügyi állapotunk, barátaink, társadalmi helyzetünk mind-mind az önmagunkról alkotott képet tükrözi.

Ez az igazi értelme a tudatalattinkra gyakorolt összes benyomásnak, s ezt fejezzük ki életünk minden szakaszában. 

Önmagunknak ártunk a legtöbbet a lelkünkben dédelgetett negatív gondolatokkal.

Hányszor sebeztük már meg magunkat mérgelődéssel, aggódással, féltékenységgel vagy bosszúvággyal?

Ezek a tudatalattiba jutó mérgek nem velünk született negatív attitûdök. Ha tudatalattinkat életadó gondolatokkal tápláljuk, s az összes félelmet, fájdalmat keltő ún. "neg." gondolatmintáinkat kitakarítjuk, akkor csodás eredményt érünk el. Végezzük ezt következetesen, több napon esetleg héten át.

A tudatalatti ellenőrzi szervezetünk mûködését


Lehetsz ébren, vagy alhatsz mélyen az ágyadban, tudatalattid szüntelen, fáradhatatlan tevékenysége tested összes életfolyamatát ellenőrzi, és ehhez nincs szüksége tudatos elméd közremûködésére.

Szíved például álmodban is ritmikusan dobog, tüdőd sem tétlenkedik, a belégzés és kilégzés folyamata, amelynek során véred friss levegőt abszorbeál, ugyanúgy folytatódik, mintha ébren lennél.

Tudatalattid szabályozza emésztési folyamataidat és mirigyeid mûködését, nem is beszélve szervezeted többi rejtélyes tevékenységéről. Borostád sem vizsgálja, alszol-e, vagy felébredtél: egyfolytában növekszik.

Szakemberek szerint a bőr több verejtéket választ ki alvás közben, mint éber állapotban. Szemeid, füleid, egyéb érzékeid alvás közben is aktívak. Számos híres tudós találta meg alvás közben a megoldást legbonyolultabb problémáira. Megálmodták a választ.

Szíved és tüdőd normális ritmusát, gyomrod és emésztőszerveid tevékenységét gyakorta befolyásolja tudatos elméd a félelem és aggodalom, az idegesség és a depresszió révén. Az ilyen gondolatminták zavarják tudatalattid harmonikus mûködését. Mikor elméd nyugtalan, legjobban teszed, ha lazítasz, elengeded magad, lecsillapítod gondolataid sebesen pörgő kerekét. Fordulj tudatalattidhoz, szólítsd fel, hogy teremtsen békét, harmóniát, isteni rendet. Meglátod, egykettőre helyreáll tested összes funkciója.

Állítsd szolgálatodba tudatalattidat!


Mindenekelőtt fel kell ismerned, hogy tudatalattid folyton dolgozik. Éjjel-nappal aktív, akár kihasználod, akár nem. Ő építi testedet, bensődnek ezt a csöndes folyamatát azonban tudatosan nem érzékelheted, nem hallhatod.

Csak tudatos elméddel lehet közvetlen kapcsolatod, a tudatalattiddal nem.


Foglald hát el tudatodat azzal, hogy mindig a legjobbra számítasz, s csupa kellemes, igaz, korrekt és jóleső dolgon alapuljanak megszokottá váló gondolataid.

Kezdd el MOST! Ügyelj tudatos gondolataidra, hiszen szíved-lelked mélyén tudod, hogy tudatalattid mindig a megszokott gondolataidat követve keres kifejeződési, megnyilvánulási lehetőséget.


Jusson eszedbe: ahogy a csőben áramló víz követi a cső alakját, ugyanúgy követi az élet rajtad átáramló princípiuma gondolataid természetét.

 

Amiként hiszel, akként adatik meg néked!

bal-es-jobb-agyfelteke.jpg