Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Voll-féle meridián gyógyászat

eoldal---voll-2.jpg

 

 

 Manapság különböző mérőeszközök léteznek, pálcák, ingák, biorezonancia gépek, computer programokkal egybekötött technikai eszközök annak diagnosztizálására, hogy milyen állapotban is van a fizikai testünk, szerveink, sőt akár lelkünk is.

 

 Hálás köszönet Eric Körblernek, aki felfedezte, hogy minden anyag valójában energiamezővel rendelkezik, ennek megfelelően mérhető rezgésszáma van. Ő alkotta meg a bioindikátort, amellyel a kliens energiamezejében végzem el a méréseket.

 A  meridián diagnosztika első és leghíresebb képviselője a német származású orvos, Dr. Reinhold Voll volt.

Kutatásai során rájött arra, hogy a meridiánok mentén elhelyezkedő akupunktúrás pontokon a bőr ellenállása lényeges eltérést mutat a bőrfelszín más területeihez képest.

Miután megtalálta a pontok és szervek összefüggéseit, rájött arra is, hogy a pontok elektromos töltése szoros összefüggést mutat a hozzátartozó szerv egészségi állapotával, vitalitásával.

A kézen és lábon több olyan pontot is definiált (20), melyeket még a tradicionális kínai akupunktúrában(12) sem alkalmaznak.

A mérések azt mutatták, hogy a meridiánpontok kettősséget képviselnek. Egyrészt tükrözik a szervek állapotát, másrészt a pontokon keresztül beavatkozhatunk a szervezet regulációjába.

imageseoldal---voll.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A bioindikátor segítségével a teljes meridiánrendszer feltérképezhető és minden lehetséges kezelési eljárás kimérhető. Ez azt jelenti, hogy nem kell tovább kísérletezgetni avval, hogy  vajon melyik eljárás hat egy adott betegségre, talán a homeopátia vagy a klasszikus kemoterápia? Az indikátor pontosan megmutatja, melyik a leghatékonyabb.